Технологии строительства и деревообработки.

Моніторинг законодавства за червень 2003 року

Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень

Моніторинг законодавства за червень 2003 року // Строительство и реконструкция . . 15 августа 2003 (№ 8) . С. 42-43

Нові правила



Верховна Рада України, Постанова ?Про прийняття за основу проекту Закону України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень? від 5 червня 2003 p. № 938-IV.

Парламент прийняв за основу внесений народними депутатами України В. А. Демьохіним, В. Й. Матвєєвим проект Закону України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень (реєстр. № 2580-1).

А також доручив комітету Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій доопрацювати законопроект з урахуванням зауважень та пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи і внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Верховна Рада України, Постанова ?Про зміну меж міста Вінниця Вінницької області? від 19 червня 2003 p. № 1014-IV.

Верховна Рада включила у межі міста Вінниця Вінницької області 141 га земель Агрономічної сільської ради; 23,6 га земель Бохоницької сільської ради; 87,1 га земель Вінницько-Хутірської сільської ради, 11,2 га земель Луко-Мелешківської сільської ради; 210,5 га земель Стадницької сільської ради; 165,9 га земель Стрижавської селищної ради; 106,7 га земель Якушинецької сільської ради Вінницького району і 28 га земель Вінницької міської ради та затвердити межі міста загальною площею 6868 га.

Верховна Рада України, Постанова ?Про проект Закону України про викуп та примусове відчуження земельних ділянок права приватної власності? від 19 червня 2003 р. № 1002-IV.

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону України про викуп та примусове відчуження земельних ділянок права приватної власності (реєстр. № 2120-1), внесений народними депутатами України І. Ф. Томичем та П. Г. Сулковським. А також доручила Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про виключення будинку Дворянського зібрання у м. Біла Церква Київської області зі списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави? від 4 червня 2003 p. № 864.

Кабмін виключив із списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави, будинок Дворянського зібрання (охоронний № 43) у м. Біла Церква Київської області.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про затвердження Програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення? від 4 червня 2003 p. № 863.

Програмою передбачено поступове формування умов для вільного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення (житлові будинки, гуртожитки, готелі, будинки відпочинку, заклади соціального захисту населення, лікарні, санаторії, театри, кінотеатри, заклади торгівлі, культові споруди тощо) на державному, регіональному і місцевому рівнях.

Основною метою Програми є посилення соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями та створення сприятливих умов для їх життєдіяльності. Для досягнення цієї мети Програма передбачає реалізацію низки нормативно-правових, науково-технічних, інформаційних та фінансових заходів.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про внесення зміни до переліку нерухомого військового майна Збройних Сил, яке пропонується до відчуження? від 11 червня 2003 p. № 347-р.

Кабмін виключив у розділі ?Автономна Республіка Крим? перелік нерухомого військового майна Збройних Сил, яке пропонується до відчуження, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 липня 2001 p. № 299, дитячий садок, будівля № 13, який знаходиться за адресою: м. Феодосія, вул. Кримська, військове містечко № 86.

Державний комітет України з будівництва та архітектури, Наказ ?Про затвердження Тимчасового положення з розгляду звернень щодо завершення будівництва і введення в експлуатацію житлових будинків, будівництво яких розпочато до 1 липня 1995 року? від 10 червня 2003 р. № 78.

Дія Положення поширюється на житлові будинки, будівництво яких розпочато до введення в дію наказу Мінбудархітектури від 10.01.95 № 5 ?Про реалізацію заходів по впровадженню у проектуванні та житлово-цивільному будівництві енергоефективних огороджуючих конструкцій?, ступінь будівельної готовності яких за станом на 01.07.2001 становила 50% і більше, що занесені до Переліків, складених Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями і наданих Держбуду України в установленому порядку до 01.09.2001 г.



Звільнення, призначення, нагородження



Президент України, Указ ?Про відзначення державними нагородами України працівників акціонерного товариства ?Київметробуд? від 9 червня 2003 p. № 501/2003

За дострокове введення в дію станцій ?Академмістечко? і ?Житомирська? Святошино-Броварської лінії Київського метрополітену Президент нагородив орденом ?За заслуги? III ступеня низку працівників AT ?Київметробуд?: Ю. С. Байдюка, А. Д. Богуша, А. К. Головатюка, О. І. Дремлюгу, М. С. Коновала, О. І. Лебеденка, М. М. Метелицю, В. М. Мянівського, І. М. Салія; медаллю ?За працю і звитягу? - Ю. М. Бевзенка, О. І. Беляева, В. Ф. Градиського, В. М. Єлфімова, О. О. Катуніна, І. Н. Корчука, В. М. Нестеренка, В. М. Шикерука.

Президент також присвоїв почесне звання ?Заслужений будівельник України? В. М. Блощаненку, А. Д. Борису, В. І. Глушку, М. М. Горбатову, О. Л. Константинову, В. М. Кучаку, М. М. Лясковському, Ю. Є. Марочкіну, Л. В. Панасюку, С. М. Рябоконю, П. Г. Соломинку, П. І. Шуляренку.

Президент України, Указ ?Про відзначення державними нагородами України? від 2 червня 2003 p. № 461/2003.

За вагомий внесок у будівництво та реконструкцію об'єктів виробничого, соціального та культурного призначення Президент нагородив орденом ?За заслуги? II ступеня В. М. Кисельова, головного інженера Львівської залізниці; орденом ?За заслуги? III ступеня І. А. Чужинського, директора підприємства ?Гарант?, м. Львів; О. М. Кривопішина, начальника державного територіально-галузевого об'єднання ?Південно-Західна залізниця; І. В. Лисову, голову правління територіального міжгосподарського об'єднання ?Ліко-Холдинг?, м. Київ; О. М. Товстенка, директора товариства ?Декор-Сервіс?, м. Львів.

Президент присвоїв почесні звання ?Заслужений будівельник України? - В. 3. Мошенському, генеральному директорові AT ?Планета-буд?, м. Київ; ?Заслужений Економіст України? - К. Я. Крипаку, заступникові начальника Головного управління - начальникові Управління Укрзалізниці.

Президент України, Указ ?Про призначення М. Гарбуза першим заступником Голови Державного комітету України по земельних ресурсах у зв'язках з Верховною Радою України? від 11 червня 2003 р. № 515/2003.

Президент призначив М. Ю. Гарбуза першим заступником Голови Державного комітету України по земельних ресурсах у зв'язках з Верховною Радою України.

Президент України, Указ ?Про призначення В. Альохіна першим заступником Голови Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства у зв'язках з Верховною Радою України? від 11 червня 2003 p. № 516/2003.

Президент призначив В. І. Альохіна першим заступником Голови Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства у зв'язках з Верховною Радою України.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про підсумки всеукраїнського конкурсу ?Місто найкращого благоустрою? за 2002 рік? від 2 червня 2003 p. № 300-р.

Уряд визначив переможцями всеукраїнського конкурсу ?Місто найкращого благоустрою? у 2002 p.:

? за першою категорією міст - м. Київ, Донецьк, м. Дніпропетровськ;

? за другою категорією міст - Полтава та Івано-Франківськ, Луцьк, Хмельницький та Маріуполь;

? за третьою категорією міст - Умань, Коростень, Ковель, Бердянськ, Іллічівськ та Нову Каховку.

Також Розпорядженням відзначена робота з поліпшення благоустрою, озеленення та забезпечення належного санітарного стану міст Одеси, Харкова, Вінниці, Тернополя, Кривого Рогу, Краматорська та Феодосії.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 2 червня 2003 p. № 803.

Кабмін за багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм-нагородив Почесною грамотою Кабінету Міністрів України працівників ВАТ ?Київметробуд?: А. В. Гарбузюка, М. В. Загалюка, О. М. Метелицю, В. В. Миргородського, В. В. Сороку.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про голову робочої групи з координації роботи щодо ефективного використання нежитлових будинків та приміщень у м. Києві, які належать до державної власності? від 2 червня 2003 p. № 303-р.

Кабмін затвердив головою робочої групи з координації роботи щодо ефективного використання нежитлових будинків та приміщень у м. Києві, які належать до державної власності,

Голову Фонду державного майна М. В. Чечетова, увільнивши від цих обов'язків О. М. Бондаря.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження П. К. Жувака Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 21 червня 2003 p. № 939.

За значний особистий внесок у розвиток меліорації і водного господарства, багаторічну сумлінну працю Кабмін нагородив П. К. Жувака, голову правління АТЗТ ?Будівельно-монтажне управління № 53? Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 24 червня 2003 p. № 964.

Кабмін нагородив Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Ю. А. Брехова, генерального директора Донецького обласного об'єднання капітального будівництва.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження К. І. Проценка Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 17 червня 2003 p. № 918.

За значний особистий внесок у розвиток будівельної галузі, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Кабмін нагородив. К. І. Проценка, віце-президента Академії будівництва, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Кабінет Міністрів України, Постанова І ?Про нагородження трудового колективу ВАТ ?Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій? Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 171 вня 2003 p. № 919.

За значний внесок у розвиток промисловості будівельних матеріалів, розроблення таї впровадження нових технологій і розширення асортименту випуску конкурентоспроможних матеріалів Кабмін нагородив трудовий колектив ВАТ ?Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій? Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.



Нові господарі старих приміщень



Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства ?Галузевий шахтарський регіональний медико-реабілітаційний центр? у м. Донецьку? від 2 червня 2003 p. № 304-р.

Кабмін передав цілісний майновий комплекс державного підприємства ?Галузевий шахтарський регіональний медико-реабілітаційний центр? (м. Донецьк, просп. Дзержинського, 43а) до сфери управління Міністерства охорони здоров'я.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу нерухомого майна у м. Донецьку? від 27 червня 2003 р. № 381 -р.

Кабмін передав двоповерхову будівлю загальною площею 1010 м! по просп. Ілліча, 104, у м. Донецьку із спільної власності територіальних громад області у державну власність з віднесенням її до сфери управління Міністерства охорони здоров'я. А також узяв до відома, що Міністерство охорони здоров'я передає будівлі по вул. Челюскінців, 163, у м. Донецьку до сфери управління Державної судової адміністрації для розміщення в них апеляційного суду Донецької області.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства ?Міжнародний аеропорт Донецьк? з державної у спільну власність територіальних громад Донецької області? від 15 червня 2003 p. № 358-р.

Кабмін передав цілісний майновий комплекс державного підприємства ?Міжнародний аеропорт Донецьк? з державної у спільну власність територіальних громад Донецької області.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу будівель Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирю Української православної церкви? від 15 червня 2003 p. № 362-р.

Кабмін передав Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирю Української православної церкви у власність будівлі колишньої церкви Усіх Святих та у безкоштовне користування прибудованого до неї виробничого корпусу та інших приміщень цілісного майнового комплексу дослідно-виробничої бази Інституту загальної енергетики Національної академії наук, розташованих на земельній ділянці по вул. Академіка Лебедева, 23, у м. Києві.


Другие разделы

© 2003-2024 www.derevodom.com