Технологии строительства и деревообработки.

Моніторинг законодавства

Нові закони України за липень 2003 року

Моніторинг законодавства // Строительство и реконструкция . . 5 сентября 2003 (№ 9) . С. 39


Верховна Рада України, Постанова ?Про прийняття за основу проекту Закону України про державний земельний кадастр? від 9 липня 2003 р. № 1056-IV.

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону України ?Про державний земельний кадастр (реєстр. № 2613-1), внесений народними депутатами України І. Ф. Томичем, Р. В. Ткачем, В. А. Калінчуком та іншими, прийняти за основу. І доручила Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин разом з Кабміном доопрацювати зазначений законопроект та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру? від 17 липня 2003 p. № 1088.

Кабмін підтримав пропозицію Державного комітету по земельних ресурсах та Міністерства юстиції про створення до 1 січня 2005 р. на базі державного реєстру земель та державного реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру прав на землю та нерухоме майно.

Визначив держателем Державного реєстру прав на землю та нерухоме майно Державний комітет по земельних ресурсах, який забезпечує створення і функціонування цього реєстру. А також установив, що адміністратором Державного реєстру прав на землю та нерухоме майно є Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті по земельних ресурсах, який здійснює його ведення.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про внесення зміни до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі? від 17 липня 2003 p. № 1091.

Рішенням, абзац перший пункту 4 ?Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі?, викладено у такій редакції:

?Позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів фондів можуть бути громадяни України, які постійно проживають, будують індивідуальне житло в сільській місцевості та працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров'я, розташованих у межах району (далі - індивідуальні забудовники)?.

Державна податкова адміністрація України, Лист від 3 липня 2003 р. N 5837/5/15-2416.

ДПА розглянула питання щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з ввезення інвестором на митну територію України в якості іноземних інвестицій до статутного фонду юридичної особи будівельних конструкцій і матеріалів, комплектуючих, що використовуються для спорудження або складання основних фондів.

Згідно з її роз'ясненнями операції з ввезення на митну територію України в якості внеску до статутного фонду юридичної особи в обмін на корпоративні права інших товарно-матеріальних цінностей, відмінних від основних фондів, у тому числі будівельних конструкцій і матеріалів, комплектуючих, підлягають оподаткуванню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Державний комітет України з будівництва та архітектури, Наказ ?Про затвердження Порядку розгляду Держбудом України інвестиційних програм і проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України? від 16 липня 2003 p. N 112.

Наказом затверджений Порядок розгляду Держбудом України інвестиційних програм і проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Порядок передбачає, що інвестиційні програми і проекти будівництва, що затверджуються Кабінетом Міністрів, до розгляду в Держбуді підлягають комплексній державній експертизі, яка проводиться Центральною службою Укрінвестекспертизи з залученням співвиконавців складових частин цієї експертизи.

Після експертизи Центральної служби Укрінвестекспертизи Управління цінової політики, експертизи та контролю вартості у будівництві, Управління архітектурно-конструктивних та інженерних систем будинків і споруд житлово-цивільного призначення та Управління промислової забудови, будівництва у складних інженерно-геологічних умовах та ЧАЕС узагальнюють інформацію Центральної служби Укрінвестекспертизи, готують в установленому порядку матеріали, необхідні для розгляду проектів на найближчому (в межах місячного терміну з дня надання замовником відповідних матеріалів) засіданні науково-технічної ради Держбуду України; та після прийняття на засіданні науково-технічної ради рішення про погодження проекту забезпечують узгодження в Держбуді України проекту рішення Уряду про його затвердження.


Другие разделы

© 2003-2024 www.derevodom.com