Технологии строительства и деревообработки.

Моніторінг законодавства за квітень 2003 року

Про внесення змін до Закону України ?Про оренду землі?

Моніторінг законодавства за квітень 2003 року // Строительство и реконструкция . . 17 июня 2003 (№ 6) . С. 16

Нові правила



Верховна Рада України, Постанова ?Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України ?Про оренду землі? від 3 квітня 2003 p. № 677-IV.

Парламент прийняв за основу поданий Кабінетом Міністрів проект Закону України про внесення змін до Закону України ?Про оренду землі? (реєстр. № 2606). А також доручив комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин доопрацювати зазначений законопроект та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Верховна Рада України, Постанова ?Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України? ?Про оренду державного та комунального майна? 3 квітня 2003 p. № 691-IV.

Парламент прийняв за основу поданий народним депутатом України В. П. Семенкжом проект Закону України про внесення змін до Закону України ?Про оренду державного та комунального майна? (реєстр. № 2041-1). Також доручив комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій доопрацювати зазначений законопроект та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читані.

Верховна Рада України, Постанова ?Про направлення на повторне перше читання проекту Закону України про автомобільні дороги? від 3 квітня 2003 p. № 688-IV.

Верховній Раді направити проект Закону України ?Про автомобільні дороги? (реєстр. № 2023), внесений на розгляд Кабінетом Міністрів України на повторне перше читання.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження .?Про затвердження техніко-економічного обгрунтування будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі? від 23 квітня 2003 p. № 223-р.

Кабмін затвердив техніко-економічне обгрунтування будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі, зокрема, з такими показниками: протяжність траси магістралі 9100 м, кошторисна розрахункова вартість будівництва, всього ? 1756303,36 тис. грн.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про затвердження проекту реконструкції Дніпровської водопровідної станції (ДВС-1) м. Запоріжжя? від 23 квітня 2003 p. № 250-р.

Кабмін затвердити поданий Запорізькою облдержадміністрацією проект реконструкції Дніпровської водопровідної станції (ДВС-1) м. Запоріжжя, розроблений ВАТ ?Проектний інститут ?Запорізький Промбудпроект?. Зокрема, затверджені такі основні техніко-економічні показники: загальна потужність ? 519,2 тис. м3 за добу, кошторисна вартість будівництва ? 32107,33 тис. грн.

Державний комітет ядерного регулювання України, Наказ ?Про затвердження Вимог та умов безпеки (ліцензійних умов) під час провадження діяльності з проектування ядерної установки або сховища для захоронения радіоактивних відходів (НП 306.5.02/2.069-2003)? від 4 квітня 2003 p. № 50.

Ці вимоги розроблено відповідно до Закону України ?Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії?. Вони є обов'язковими для суб'єктів діяльності у сфері використання ядерної енергії, які здійснюють проектування ядерної установки або сховища для захоронения радіоактивних відходів.

Документом до діяльності з проектування ядерної установки або сховища віднесено такі види робіт: проектно-пошукові роботи щодо вибору майданчика для розміщення ядерної установки або сховища; розробка проектної документації в цілому або окремі їх частини, включаючи всі об'єкти, що розташовані на майданчику даної ядерної установки або сховища і технологічно з ними пов'язані, у тому числі документи з обґрунтування безпеки; розробка проектно-конструкторської документації на системи та елементи, важливі для безпеки ядерної установки.

Уся ця діяльність дозволена виключно за умови наявності ліцензії, виданої згідно з ?Порядком ліцензування окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії?.

Національна служба посередництва і примирення, Розпорядження ?Про зняття з реєстрації колективного трудового спору між найманими працівниками житлово-експлуатаційної контори № 5 Броварського виробничого управління з експлуатації та ремонту житлового фонду міста Бровари Київської області та адміністрацією Броварського виробничого управління з експлуатації та ремонту житлового фонду міста Бровари Київської області? від 7 квітня 2003 p. № 116-р.

Колективний трудовий спір між найманими працівниками житлово-експлуатаційної контори № 5 Броварського виробничого управління з експлуатації та ремонту житлового фонду міста Бровари Київської області та адміністрацією Броварського виробничого управління з експлуатації та ремонту житлового фонду міста Бровари Київської області, зареєстрований Національною службою посередництва і примирення з 27 лютого 2003 року за № 022-03/10-В знято з реєстрації та контролю у зв'язку з домовленістю сторін колективного трудового спору вирішувати конфлікт в робочому порядку.

Національна комісія регулювання електроенергетики України, Лист ?Щодо відшкодування витрат за обслуговування внутрішньобудинкових мереж? від 15 квітня 2003 р. № 05-39-11/1247.

Національна комісія регулювання електроенергетики України розглянула лист ВАТ ?Запо-ріжжяобленерго? від 03.03.2003 № 107/44 та повідомила,, що у випадку передачі електричної енергії внутрішньобудинковими мережами населенню, постачальник електричної енергії фактично використовує спільно з житлово-експлуатаційною організацією (власником зазначених мереж) елементи електричних мереж останньої. Ці господарські відносини у відповідності до вимог частини 1 статті 21 Закону України ?Про підприємства в Україні? мають здійснюватись виключно на підставі відповідного договору (угоди). Зазначена угода оформляється шляхом укладення додатка ?Порядок розрахунку оплати обґрунтованих витрат споживача на передачу електричної енергії? до договору про постачання електричної енергії між постачальником електричної енергії та житлово-експлуатаційною організацією.



Звільнення, призначення, нагородження



Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про призначення Л. М. Гончарука заступником голови Української державної корпорації промисловості будівельних матеріалів? від 2 квітня 2003 p. № 452.

Кабмін призначив Л. М. Гончарука заступником голови Української державної корпорації промисловості будівельних матеріалів.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження О. С. Шевченка Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 7 квітня 2003 p. N 462.

За значний особистий внесок у розвиток будівельної галузі, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Кабінет Міністрів нагородив директора державного підприємства ?Спецтехскло? (м. Костянтинівка) О. С. Шевченка Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам'ятного знака.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про призначення О. О. Бредіхіна першим заступником начальника Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель? від 7 квітня 2003 p. № 466.

Кабінет Міністрів призначив О. О. Бредіхіна першим заступником начальника Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель.

Кабінет Міністрів України, Постанова ?Про нагородження Л. В Пікановської. і О. П. Шевчука Почесною грамотою Кабінету Міністрів України? від 7 квітня 2003 p. № 464.

За багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Почесною грамотою Кабміну із врученням пам'ятного знака нагороджений О. П. Шевчук директор товариства з обмеженою відповідальністю ?Оратіврайагробуд? (смт. Оратів Вінницької області).



Нові господарі старих приміщень



Кабінет міністрів України, Розпорядження ?Про передачу будинку по вул. Шовковичній, 4, у м. Києві? від 14 квітня 2003 p. № 214-р.

Кабмін прийняв рішення передати до сфери управління Управлінню справами Верховної Ради України будинок по вул. Шовковичній, 4, у м. Києві.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу частини будівлі зі спільної власності територіальних громад Тульчинського району у державну власність? від 23 квітня 2003 p. № 227-р.

Кабмін передав частини триповерхової будівлі в м. Тульчині Вінницької області по вул. Леніна, 51 загальною площею 1102,6 м2 (інвентарний номер 103100001) зі спільної власності територіальних громад Тульчинського району у державну власність із віднесенням її до сфери управління Державної податкової адміністрації.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу цілісного майнового комплексу Національного архітектурно-історичного заповідника ?Чернігів стародавній? у державну власність? від 23 квітня 2003 p. № 233-р.

Кабмін передав цілісний майновий комплекс Національного архітектурно-історичного заповідника ?Чернігів стародавній? із спільної власності територіальних громад Чернігівської області у державну власність із віднесенням його до сфери управління Держбуду.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про надання дозволу на знесення пам'яток архітектури місцевого значення ? колишніх особняка Ярошенка та палацу Лідерса у м. Одесі? від 23 квітня 2003 p. № 243-р.

Кабмін надав Одеській облдержадміністрації дозвіл на знесення пам'яток архітектури місцевого значення ? колишніх особняка Ярошенка та палацу Лідерєа відповідно по Лідерсовському бульв., За і 5, у м. Одесі.

Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про передачу будівель і споруд Південного регіонального центру спеціального контролю з державної у комунальну власність? від 23 квітня 2003 p. № 246-р.

Кабмін прийняв передав будівлі та споруди Південного регіонального центру спеціального контролю (м. Балта Одеської області), що ліквідується, з державної власності у власність територіальної громади м. Балта.

Міністерство охорони здоров'я України, Наказ ?Про передачу з державної у комунальну власність ТП та зовнішніх інженерних мереж Вінницького державного медичного університету? від 8 квітня 2003 p. № 162.

Відповідно до затвердженого проекту будівництва учбового корпусу з бібліотекою та актовим залом Вінницького державного медичного університету здійснено будівництво зовнішніх інженерних мереж теплопостачання та трансформаторної підстанції, які прийняті в експлуатацію в грудні 2001 р. та лютому 2002 р. З метою забезпечення належної експлуатації зазначених інженерних споруд Кабмін прийняв рішення про передачу зовнішніх інженерних мереж теплопостачання довжиною 322 п. м та трансформаторної підстанції ТП-771 потужністю 10/04 кВ по вул. Пирогова, 56, які знаходяться на балансі Вінницького державного медичного університету зі сфери управління МОЗ України у власність територіальної громади м. Вінниці.



Державні гроші



Кабінет Міністрів України, Розпорядження ?Про виділення коштів для проведення реконструкції лікувального корпусу N 1 клінічної лікарні ?Феофанія? від 23 квітня 2003 p. № 234-р.

Кабмін виділив Державному управлінню справами 25 млн. грн. для проведення реконструкції лікувального корпусу № 1 клінічної лікарні ?Феофанія? у м. Києві в рахунок загального обсягу державних капітальних вкладень, передбачених статтею 52 Закону України ?Про Державний бюджет України на 2003 рік?.




Другие разделы

© 2003-2024 www.derevodom.com